lørdag 18. juni 2011

Ullbodyfri sone: Skåne

Ja, det viser seg (på innlegget tidlegare i veka) at ullbodymanien har slått til i andre heimar enn akkurat bare her. Men som kommentarane viste, er det som regel ein liten del av året ein ikkje treng kle seg med sauen sine prestasjonar. Og om ein ikkje finn eit slikt klima i eige land, er det jo mogleg å gå over grensa. Nemner heilt tilfeldig vår bror i aust, Sverige. Me hadde ein liten turné i Skandinavia sist veke, og då møtte me definitivt på ei ullbody-fri sone i Skåne (Sør-Sverige). Viser nokre bilete frå denne herlege landsdelen som baud på 25-30 grader og skyfri himmel (Ei problemfri tid, som Bjørn Eidsvåg ville ha sagt). Me hadde base i den gamle universitetsbyen Lund. Kjempefin. Og kjekke butikkar, for dei som skulle vere interessert i slikt.

Me reiste på dagstur til den vesle øya Ven, som ligg i sjøen mellom København og Skåne. Ei mini-øy full av kunsthandverkutsalg og restaurantar. Me satte bilen igjen på fastlandet og brukte timane på øya til å vandre rundt i det koselege miljøet. Det var óg sykkelutleige med alle moglege typar syklar: Vanlege syklar, tandemsyklar, syklar med barnesykkel hekta på bak, sykkel med lasteplan og sykkel med barnetralle. Noko for ein kvart situasjon, med andre ord. Det får me prøva ut neste gong. Og då vil me overnatta. Det fanst fine mange overnattingsplassar.

I Skåne finst det mange storslagne slott. I alle fall samanlikna med eit nøkternt norsk Sør-Vestland. Me var innom to av dei. Koseleg å ete piknik i slike fine hagar! Så kan ein gløyme plenen heime, for ei stund... (Ps: Takk for god vannehjelp av ute- og inneplanter, dersom du les no!)

På tampen her må eg visa det fine hotellet me sov på fyrste natta i Sverige. Tanum gjestgiveri heiter det, og det skal visstnok vere det eldste hotellet i Sverige. Det ligg kun ein halvtime kjøring sør for Strømstad (altså ikkje Skåne, men fint likevel...).


 Dette var altså eit forsøk på å smitte de andre med Skåne-basillen. Funka det? Fortsatt god helg og evt. planlegging av ferie!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar